Spelers FC Nantes weigeren minuut stilte tot vondst lichaam Sala

Spelers FC Nantes weigeren minuut stilte tot vondst lichaam Sala

24 januari 2019 – De voetballers van FC Nantes willen komende zondag (nog) géén minuut stilte houden voor Emiliano Sala. Zolang het lichaam van de verdwenen voetballer niet gevonden is, hoopt de selectie van de Franse club op goed nieuws. 'Dat is een nadrukkelijk verzoek van zijn familie, die net als wij, blijven hopen op goed nieuws.'Dat laat de club weten in een video via de officiële kanalen. Veel hoop voor Sala en piloot David Ibbotson lijkt er echter niet meer, want zelfs de politie heeft de zoektocht afgebroken. Het gebied waar het toestel van de radar verdween is de afgelopen dagen uitgekamd door meerdere vliegtuigen en reddingsboten. Dit leverde allemaal niets op. Familieleden zijn door de politie op de hoogte gebracht van het stoppen van de zoekacties. Wel zijn schepen en vliegtuigen in het gebied gevraagd uit te blijven kijken naar sporen van het vermiste vliegtuig.

Het vermoeden bestaat dat het vliegtuig in zijn geheel in het water terecht is gekomen. Volgens luchtvaartexperts zou de crash zijn veroorzaakt door ijsvorming op de vleugels en liep de motor vast. Woensdag werd een geluidsfragment openbaar waarin Sala een vriend liet weten dat het toestel aan alle kanten rammelde. De Argentijn had net een miljoenentransfer van FC Nantes naar Cardiff City afgerond.

Daardoor werd het bekerduel van FC Nantes tegen Entente SSG uitgesteld: zaterdag staat hij alsnog op de rol. Een minuut stilte wordt niet gehouden zolang Sala onvindbaar is. 'We willen hoop blijven houden, omdat zijn ouders dat ook blijven doen', laat de selectie weten.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020