Willem II neemt afstand van sterretjesgooiers: 'Onacceptabel'

24 januari 2019, 18:10

Willem II helpt FC Twente met het identificeren van de sterretjesgooiers. Supporters van de Tilburgers gooiden woensdag tijdens de bekerwedstrijd in Enschede brandende sterretjes het kindervak in. De fans ontstaken de sterretjes als protest tegen het vuurwerkverbod van de KNVB en clubs.

'Willem II vindt het onacceptabel dat dit incident heeft plaatsgevonden en betreurt het zeer dat de gezondheid en veiligheid van FC Twente-supporters in gevaar is gebracht. De club werkt daarom mee aan de identificatie van de betrokken personen', schrijft Willem II in een statement. Door camerabeelden zijn al drie personen geïdentificeerd. Zij werden tijdens de wedstrijd uit het vak gehaald en kunnen een stadionverbod verwachten. Twente gaf al aan niet uit te sluiten dat meerdere personen worden opgespoord. De politie en het Openbaar Ministerie hebben de zaak verder in onderzoek.

Twente raakte een paar uur voor de aftrap op de hoogte van de protestactie. In overleg met de politie legden de Tukkers een verbod op. Een deel van de Tilburgse aanhang negeerde dit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen