Braken: "In eerste instantie verbaasd door interesse FC Emmen"

Braken: "In eerste instantie verbaasd door interesse FC Emmen"

24 januari 2019 – Dat FC Emmen belangstelling toonde voor Sven Braken, verraste de 25-jarige spits. De interesse resulteerde woensdag in een overeenkomst. De speler van NEC wordt de rest van het seizoen gehuurd door de Eredivisionist uit Drenthe.Een transfer van Braken naar het Deense Aarhus mislukte, maar hij had ook daarna over interesse niet te klagen. Onder meer NAC Breda en Excelsior voegden hem graag toe aan hun selectie. NEC en Excelsior bereikten een akkoord, maar wilde Braken zelf niet naar Kralingen. Hij ging in op de avances van Emmen.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie verbaasd was, omdat er bij FC Emmen al een paar goede spitsen rond lopen. Met Michael de Leeuw hadden ze er net nog één bij gehaald. Maar de plannen spraken me aan", licht Braken zijn keuze toe in het Dagblad van het Noorden. "Ik kende de trainer al een beetje en ik heb een goed gevoel bij hem. Ik wil FC Emmen helpen met goals en zeges. Waar ik na de zomer speel? Mijn contract bij NEC loopt tot de zomer van 2021. We kijken na dit seizoen verder. Er valt nu nog niets zinnigs over te zeggen."

Braken was bezig aan zijn tweede seizoen voor NEC, waarvoor hij in 54 wedstrijden 24 keer scoorde. In het verleden speelde de Limburger ook voor Almere City en MVV.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019