Zoektocht naar Sala wordt hervat: kans op overleven nihil

24 januari 2019, 10:14   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 10:25

De zoektocht naar Emiliano Sala, de spits die in een vliegtuigje zat dat maandag van de radar verdween en sindsdien spoorloos is, wordt donderdag weer hervat door de politie. Hoewel er al uitgebreid werd gezocht op zee, werd er tot dusver niets gevonden. De kans dat hij nog in leven is, is dan ook zo goed als nul.

In de Engelse media gaan experts tevens dieper in de tragedie. In een spraakbericht liet Sala aan zijn vrienden weten dat het vliegtuig aan alle kanten rammelde. Vermoedelijk omdat er ijs op de vleugels zit, is de conclusie van een expert in The Sun. "Waarschijnlijk is de motor vastgelopen en is het vliegtuig in z'n geheel in het water terechtgekomen."

Ook is het voor kenners onbegrijpelijk dat de spits in een eenmotorig vliegtuig over het water moest vliegen. Het is niet alleen al zeer ongebruikelijk omdat je kansloos bent wanneer zo'n motor ophoudt met draaien. Als er dan toch met een dergelijke motor over water wordt gevlogen, wordt dit niet in de winter en al helemaal niet in de nacht gedaan. In het geval van Sala dus wel, wat zeer vermoedelijk niet goed is afgelopen.

Als het vliegtuig inderdaad in z'n geheel in het water terecht is gekomen, dan zijn er ook een stuk minder brokstukken en is het vliegtuig moeilijk te vinden. In de avond dat Sala vloog, werden bovendien winterstormen verwacht. De kans dat Sala ondanks dit alles het toch nog overleeft, is nihil. "Zelfs de meest fitte persoon zou het hoogstens een paar uur in het water uithouden", liet John Fitzgerald, die leiding geeft aan de zoekoperatie, eerder al weten.

Lees ook:

- 'Vrijwel geen hoop meer op redding Cardiff-spits Sala'

- Zoektocht naar Sala opgeschort

- Politie beslist donderdag of zoektocht naar Sala wordt voortgezet

- 'Sala liet in spraakmemo aan vriend weten erg bang te zijn'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen