FC Twente gaat stadionverboden uitdelen aan sterretjes-gooiers

FC Twente gaat stadionverboden uitdelen aan sterretjes-gooiers

24 januari 2019 – FC Twente gaat actie ondernemen tegen de vuurwerkgooiers van Willem II. In het bekerduel met de Tilburgers werden er sterretjes afgestoken in het uitvak en vervolgens gegooid in het vak met Twente-fans. De Tukkers gaan onderzoek doen naar het incident en de daders kunnen een stadionverbod tegemoet zien.?'In de tiende minuut werden in het uitvak zogenoemde sterrenflikkers afgestoken, waarna een deel van het vuurwerk naar beneden werd gegooid in het vak met FC Twente-supporters. Een gevaarlijk incident waarbij er zich tot dusver bekend gelukkig geen ongelukken hebben voorgedaan', laat de club weten in een statement.

'Na dit incident zijn tot nu toe drie personen in beeld gebracht en zij zijn tijdens de wedstrijd uit het vak gehaald. Deze personen zullen een stadionverbod opgelegd krijgen. FC Twente sluit niet uit dat meerdere personen in het uitvak via camerabeelden worden geïdentificeerd. De politie en het Openbaar Ministerie hebben de zaak verder in onderzoek', aldus FC Twente.

Een paar uur voor het duel hoorde FC Twente dat de Willem II-fans deze sfeeractie wilden gaan houden tijdens het KNVB Beker-duel, dat eindigde in 2-3. Hoewel dat in overleg met de politie werd verboden door de club, heeft een deel van de Tilburgse supporters zich hier dus niet aan gehouden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020

  3. vrijdag 10 juli 2020