Iedereen is blij met De Jong's transfer naar FC Barcelona

24 januari 2019, 09:00   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 09:31

In Barcelona is er met grote trots gereageerd op de komst van Frenkie de Jong. Niet alleen de Catalaanse en Spaanse media zijn vol lof over de handelswijze van FC Barcelona, ook trainer Ernesto Valverde prijs zich gelukkig met zijn nieuwe pupil. "De Jong heeft een grote toekomst voor zich", sprak de coach na het met 2-0 verloren duel met Sevilla. Uiteindelijk lijkt iedereen happy met de overgang.

Ondanks het verlies in de Copa del Rey was het woensdag 23 januari een mooie dag voor Barcelona. "Het was namelijk een fantastische prestatie van de club om De Jong te strikken", loofde Valverde zijn aankoop. Ook Josep Maria Bartomeu was verheugd. "Hij wordt een sleutelfiguur. Hij is jong, maar speelt al heel volwassen en heeft de Ajax-stijl in zich. Dankzij Johan Cruijff ligt er een pad en die wordt nu bewandeld door De Jong."

{image[331743][right-half][]}Media in Spanje

Ook de Spaanse sportkranten pakten - uiteraard - groots uit. Sport noemt De Jong een sleutelfiguur in het nieuwe FC Barcelona van de toekomst, waarin ook Ousmane Dembélé, Arthur en Carles Aleñá belangrijke figuren moeten gaan worden. El Mundo Deportivo maakt de vergelijking met dertig jaar geleden, toen Ronald Koeman (op 22 januari 1989) werd gepresenteerd en vervolgens de Europa Cup I werd gepakt. Marca schrijft dat Johan Cruijff trots zou zijn geweest op deze overgang.

Gesprekken

Verder voerde De Jong ook talloze gesprekken over zijn aanstaande transfer. De middenvelder zat om tafel met managers Pep Guardiola en Thomas Tuchel, maar koos uiteindelijk voor FC Barcelona - terwijl hij nog niet met Valverde sprak. "Barcelona heeft mij geschetst dat ik een grote kans heb op een basisplaats", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Ook sprak hij met bondscoach Ronald Koeman, die hem aanmoedigde om te gaan. "Dan had hij weer een extra goede reden om naar Barcelona te gaan", aldus De Jong.

Transfersom

Tegenover Ajax TV liet De Jong al weten dat hij weinig moeite verwacht te hebben met de forse transfersom. Toch was het over de 75 miljoen euro plus bonussen een hoop te doen. "Ik denk niet dat Virgil van Dijk verwachtte dat hij het transferrecord zo snel zou kwijtraken", glimlachte De Jong tegenover De Telegraaf. "Wie wil dit niet voor elkaar krijgen?"

{image[308676][left-half][Camp Nou]}Barcelona boven Parijs

Al met al lijkt, uitgezonderd van de beleidsbepalers in Parijs, iedereen blij met het feit dat FC Barcelona in de laatste dagen alsnog volop toesloeg. De Jong heeft met FC Barcelona zijn droomclub gevonden ("Als klein jongetje had hij het al over Barcelona, zijn droomclub" aldus vader Jan de Jong tegenover RTV Rijnmond), krijgt bovendien een meer dan riant salaris en gaat samen spelen met de beste voetballer van het afgelopen decennium. Ajax krijgt een nog hoger transferbedrag dan PSG bood en ziet bovendien de legendarische weg naar FC Barcelona weer eens bewandeld worden door een eigen speler.

Voor de voetbalfans is het prettig dat De Jong in een hoger aangeslagen competitie komt dan de Ligue 1 en bij een club met veel meer historie. Het is alleen te hopen dat de Catalanen ook daadwerkelijk een goed plan hebben voor het post-Messi-tijdperk: al jarenlang stromen er bijna geen talenten meer door uit de eigen jeugdopleiding en wordt er teveel tweede garnituur gekocht. Met de transfer van onder andere De Jong moet de koers weer worden veranderd.

Lees ook:

Enorm trotse De Jong verheugt zich op FC Barcelona en Messi

Overmars over De Jong: "Belangrijk dat hij slaagt"

Overzicht: zo reageert de wereld op transfer De Jong

- Ajax en FC Barcelona bevestigen gigantische transfer De Jong

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen