Van der Wiel vertrekt na één seizoen alweer bij Toronto FC

Van der Wiel vertrekt na één seizoen alweer bij Toronto FC

24 januari 2019 – Gregory van der Wiel kan op zoek naar een nieuwe club: de rechtsback is weggestuurd van het trainingskamp van de Canadese club na een aanvaring met manager Gran Vanney. Daarom heeft de rechtsachter (zelf) besloten om te vertrekken uit de MLS. Dat maakt hij bekend via zijn eigen Instagram.



"Ik wil winnen en daar doe ik alles voor, los van wat de consequenties zijn", schrijft hij. "Ik denk dat die mentaliteit te veel was voor hen en ze hebben besloten dat ze mij niet meer nodig hebben na dit seizoen. Teamgenoten en fans: ik ga jullie missen." Zelf had hij overigens wél willen blijven: "Maar vanwege een meningsverschil met de technische staf komt er geen tweede jaar."

Van der Wiel maakte vorig seizoen de overstap naar de MLS van Cagliari. Namens Toronto kwam hij tot 27 duels, waaronder in de Champions League in Noord- en Midden-Amerika. Daarin verloor Toronto de finale van Chivas Guadalajara. In het verleden was hij actief voor onder anderen Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahçe.

Lees ook: Van der Wiel hervindt voetbalgeluk in Canada bij Toronto FC

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020