Tweede stunt Fortuna Sittard blijft uit: Feyenoord halvefinalist

23 januari 2019, 22:38

Feyenoord heeft zich woensdagavond als derde club geplaatst voor de halve finales van de KNVB beker. De Rotterdammers deden dat middels een 4-1 overwinning op Fortuna Sittard. Robin van Persie, Sven van Beek en Steven Berghuis scoorden voor de Rotterdammers. Namens Fortuna was Andrija Novakovich trefzeker. Feyenoord kent zodoende een goede voorbereiding op De Klassieker.

De openingsfase was voor de gasten. Fortuna bewaart dit seizoen goede herinneringen aan De Kuip, aangezien het er in competitieverband met 0-2 won. Nadat Feyenoord in de persoon van Nicolai Jørgensen het eerste wapenfeit had gelost, was het Fortuna dat de klok sloeg. Via Andrija Novakovich (tweemaal) en Finn Stokkers kregen de gasten kansen, maar reservedoelman Kenneth Vermeer trad telkens prima op en voorkwam zo een vroege Limburgse voorsprong.

De thuisploeg kwam daarna beter in het spel. Een wat rommelige fase brak allereerst aan, maar daarna nam Feyenoord het initiatief logischerwijs in handen. Wederom Jørgensen was het dichtst bij een doelpunt, maar de aanvaller schoot in de loop nét naast. Jerry St. Juste probeerde het op slag van rust nog, maar het schot van de man van de assist bij het doelpunt werd goed gered door Alexei Koselev.

Na rust begon Feyenoord furieus en kreeg het meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen. Jørgensen was het dichtst bij een doelpunt, hij raakte met een bekeken stiftje de paal. Even later mocht Steven Berghuis alleen op Koselev af, maar kwam de Fortuna-doelman als winnaar uit de strijd. Het was dus wachten op de 2-0, maar aan de andere kant werd gescoord. Uit het niets was het Andrija Novakovic, nadat hij Jan-Arie van der Heijden kinderlijk eenvoudig uitkapte, die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

De titelverdediger, Feyenoord won vorig jaar de beker in de finale van AZ, was het daarna kwijt. Niet dat Fortuna nou zo'n grote kansen kreeg, maar de thuisclub kon het duel maar niet domineren. Na ruim een uur hielp Kai Heerings Feyenoord in de wedstrijd. Uit een scrimmage kwam de bal op de hand van de verdediger. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR oordeelden hetzelfde: penalty. Een kolfje naar de hand van Van Persie, die koeltjes de 2-1 binnenschoot.

In het vervolg van het duel kwam Feyenoord niet meer in gevaar. Hoogstens een afstandsschot van Mark Diemers gaf Fortuna wat hoop. Een kleine tien minuten voor tijd besliste Sven van Beek het duel. De centrale verdediger kopte raak uit een corner: 3-1. In blessuretijd maakte Steven Berghuis er middels nóg een strafschop (na een overtreding op Sam Larsson) ook nog 4-1 van. Daarmee blijft Feyenoord in de race voor de enige prijs die er dit seizoen nog in lijkt te zitten en kan er met een goed gevoel vooruit worden gekeken naar de Klassieker met Ajax, aanstaande zondagmiddag in De Kuip.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 7; Jerry St. Juste 7, Sven van Beek 7, Jan-Arie van der Heijden 5,5, Calvin Verdonk 6; Tonny Vilhena 6, Jordi Clasie 5,5, Robin van Persie 7,5 (85. Jens Toornstra -); Steven Berghuis 6,5, Nicolai Jørgensen 6,5 (87. Dylan Vente -), Sam Larsson 6.

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Mica Pinto 6 (86. Marco Ospitalieri -), Kai Heerings 6,5, Clint Essers 6, José Rodriguez 6,5; Mark Diemers 6, Lars Hutten 6,5 (78. André Vidigal -), Jorrit Smeets 6, Ahmed El Messaoudi 6,5; Finn Stokkers 6, Andrija Novakovich 6,5 (86. Lisandro Semedo -).

Man of the match: Robin van Persie

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen