Veerkrachtig Willem II gaat opnieuw naar de halve finale

Veerkrachtig Willem II gaat opnieuw naar de halve finale

23 januari 2019 – Willem II heeft woensdagavond voor het tweede jaar op rij een plek in de halve finale van de beker behaald. In een spectaculaire tweede helft, waarin alle vijf de doelpunten vielen, trokken de Tilburgers uiteindelijk aan het langste eind. Aitor Cantalapiedra zette de Tukkers twee keer op een voorsprong, maar in de slotfase stelden Evangelos Pavlidis en Kristofer Kristinsson orde op zaken voor Willem II en gingen de Tilburgers alsnog met de overwinning aan de haal.FC Twente en Willem II maakten er in de eerste helft een weinig boeiend duel van. Beide ploegen leken zich niet te realiseren dat er een plek in de halve finale van de beker op het spel stond. De thuisploeg startte de wedstrijd echter wel uitstekend, een vrije trap van Cantalapiedra werd bijna in eigen doel gekopt door Pol Llonch, maar de bal ging ternauwernood naast.

Deze mogelijkheid die per toeval bijna in het doel viel, was eigenlijk de enige kans van FC Twente in de gehele eerste helft. De bezoekers zette hier ook bar weinig tegenover, slechte passes werden afgewisseld met matige voorzetten. Aras Özbiliz creëerde een kans voor zichzelf. De buitenspeler dreigde naar binnen en krulde de bal naar de verre hoek, maar keeper Joel Drommel tikte de bal nog maar net uit de hoek.

Hierna gebeurde er een half uur lang niks voor beide doelen en waren beide doelmannen eigenlijk de grootste verliezers op deze koude woensdagavond. Het duurde tot de laatste minuut van de toegevoegde tijd voordat er weer iets noemenswaardigs gebeurde. Daniel Crowley speelde Marios Vrousai aan in de zestien, hij schoot verdekt richting de verre hoek, maar zijn schot ging naast de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft ontstond hetzelfde beeld als in de eerste helft, Willem II speelde op balbezit en Twente zakte in en wachtte af. Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft brak de wedstrijd eindelijk helemaal open. Het werd een spektakel, waar de goals elkaar in hoog tempo opvolgden. Een vrije trap aan de zijlijn werd door Cantalapiedra ingedraaid en viel pardoes binnen bij de tweede paal. Peet Bijen wilde de bal wel verlengen, maar raakte de bal helemaal niet waardoor de Spanjaard zijn goal claimde. Willem II kroop hierna meer uit zijn schulp en ging eindelijk echt op zoek naar een doelpunt. Nog geen tien minuten later hadden zij dat doelpunt gevonden. Dit doelpunt deze kwam weliswaar op een hele gelukkige manier tot stand, maar daar hadden de bezoekers maling aan. Fernando Lewis haalde uit en zag zijn schot via een Twente-been achter Drommel vallen, 1-1.

Direct vanaf de aftrap was het echter alweer de thuisploeg die van zich liet spreken. Cantalapiedra ontsnapte aan alles en iedereen aan de rechterkant, kapte naar binnen en schoot heerlijk raak, 2-1. Een halve finale plek voor FC Twente leek in de maak, maar het ging alsnog mis voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Pavlidis tikte een teruggetrokken voorzet raak bij de eerste paal en was drie minuten voor tijd opnieuw belangrijk door een assist te geven bij de beslissende 2-3. Invaller Kristinsson was het goudhaantje en kopte schitterend raak bij de eerste paal. Hiermee zorgde hij voor blijdschap bij Willem II en stelde hij een plek in de halve finale zeker. Dit betekent dat de Tilburgers voor de tweede maal op een rij in de halve finale van de beker zitten en kunnen blijven dromen van een finale in de Kuip. FC Twente kan zich na vanavond volledig gaan richten op de competitie.

Opstellingen en beoordelingen*:
Opstelling FC Twente: Joel Drommel 5; Nacho Monsalve 5, Christian González 4,5, Peet Bijen 5, Ricardinho 5; Wout Brama 6, Espinosa 6, Matthew Smith 5,5; Aitor Cantalapiedra 7, Jari Oosterwijk 5 (81. Tom Boere -), Tim Hölscher 5 (25. Alexander Laukart 6).

Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther 6; Fernando Lewis 6, Freek Heerkens 6, Thomas Meissner 5 (74. Kristofer Kristinsson -), Damil Dankerlui 4,5; Pol Llonch 6, Daniel Crowley 7, Renato Tapia 6; Aras Ozbiliz 5 (75. Vurnon Anita -), Evangelos Pavlidis 7, Marios Vrousai 7.

Man of the match: Marios Vrousai

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 17 oktober 2019

  2. woensdag 16 oktober 2019