Overmars over De Jong: "Belangrijk dat hij slaagt"

23 januari 2019, 20:30

Marc Overmars is blij met de keuze van Frenkie de Jong om voor FC Barcelona te kiezen. De technisch directeur van Ajax vertelt in gesprek met Ajax TV dat de afgelopen maanden alle topclubs uit Europa om De Jongs handtekening hebben gevochten. "Ik moet zeggen dat Barcelona op het laatst volop in de strijd is gekomen."

Overmars vindt het 'prachtig' dat de deal met Barcelona rond is gekomen. Volgens de oud-prof was het niet realistisch om de begeerde middenvelder langer in Amsterdam te houden. De voormalig buitenspeler vertelt dat het de laatste tijd druk was aan de telefoon. "Het is natuurlijk een proces van maanden geweest waarin bijna alle topclubs in Europa met zijn management gezeten hebben. Ik moet zeggen dat Barcelona op het laatst volop in de strijd is gekomen."

Het transferbedrag, dat kan oplopen tot maar liefst 86 miljoen euro, wordt niet iets waar De Jong van zal schrikken, verwacht Overmars. "Voor Frenkie zal het geen invloed hebben. Hij is altijd rustig als hij een stap moet zetten." Dat uiteindelijk Barcelona de nieuwe werkgever van De Jong wordt, stemt Overmars tevreden. "De clubs zijn aan elkaar verbonden. Wat dat betreft hoop ik dat hij het heel goed doet, want dat is ook goed voor Ajax. Ik denk dat het ook goed is voor het Nederlands voetbal. Het belangrijkste is dat hij slaagt bij Barcelona."

Lees ook: Ajax en FC Barcelona bevestigen gigantische transfer De Jong

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen