NAC pakt door en haalt Australisch international

NAC pakt door en haalt Australisch international

23 januari 2019 – NAC Breda heeft linksback Alex Gersbach definitief binnen. De Bredanaars hebben de 21-jarige Australiër overgenomen van Rosenborg BK en de verdediger tekent woensdag nog een contract voor 2,5 jaar. Meteen beschikken over de nieuwe aanwinst kunnen de Brabanders niet, want de Aussie is met zijn land nog actief in de strijd om de Azië Cup.De club maakt op de eigen kanalen melding van de transfer. Gersbach begon zijn loopbaan zijn Sydney FC, waarna hij drie jaar geleden verkaste naar het Rosenborg BK uit Noorwegen. Hij speelde voor de Noren 61 wedstrijden, maar werd ook uitgeleend aan het Franse RC Lens uit de Ligue 2. De teller qua interlands staat inmiddels op vijf voor Gersbach.

De verdediger is blij met zijn stap naar Breda, blijkt uit zijn reactie op de website van de club. "NAC lijkt mij een hele levendige club waar je veel meemaakt. Ik heb veel goede verhalen gehoord over de club. Voor mij is het nu zaak om de Azië Cup goed af te sluiten en daarna zo snel mogelijk richting Breda te reizen om met iedereen kennis te maken."

Het is niet de eerste versterking van NAC deze winter. Eerder kwamen al Khalid Karami (huur), Ramon Lundqvist en Sullay Kaikai naar het Rat Verlegh Stadion. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019