Vitesse laat Mercan gaan en ziet Houwen terugkeren van Telstar

Vitesse laat Mercan gaan en ziet Houwen terugkeren van Telstar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 januari 2019 – Vitesse heeft Anil Mercan, kind van de club, laten gaan naar het Turkse Konya Anadolu Selcukspor. De middenvelder, die al dertien jaar bij de Arnhemmers voetbalt, speelde zijn duels in Jong Vitesse en gaat voetballen in de Spor Toto 2. Lig. Verder ziet de club Jeroen Houwen, die zijn basisplaats was verloren bij Telstar, eerder terugkeren van zijn verhuurperiode.

"Het was voor mij een lastige beslissing. Ik heb hele mooie dingen meegemaakt bij deze prachtige club. Die fijne herinneringen koester ik", aldus Mercan op de clubsite over zijn transfer. "Ik ben blij dat Vitesse mij de ruimte heeft geboden om verder te kijken. Konya Anadolu Selcukspor is een club met ambitie en met een goede relatie met Konyaspor, dat uitkomt in de hoogste divisie. Ik hoop vanuit hier hoger op te komen en net zo veel mooie dingen mee te maken als in Arnhem."

Houwen
Verder keert Houwen dus terug in Arnhem, waar hij achter Eduardo en Remko Pasveer aan het begin van dit seizoen nog derde keeper was. Zijn verhuurbeurt aan Telstar verliep voorspoedig, totdat hij geblesseerd raakte en vervolgens genoegen moest nemen op de reservebank achter Wesley Zonneveld. Daarop vroeg hij om terug te mogen keren bij Vitesse, waar hij nog een contract tot en met 2021 heeft en vorig seizoen zelfs eerste keuze was onder de lat.

"Jeroen is gekomen met de intentie eerste keeper te worden. Tijdens en na zijn blessure heeft Wesley Zonneveld de concurrentiestrijd van Jeroen gewonnen", aldus Telstars technisch directeur Piet Buter. "Het toekomstbeeld sprak niet in het voordeel van Jeroen, waardoor wij gezamenlijk tot deze conclusie zijn gekomen."

Reacties

gerelateerd