Soap rond Braken ten einde: Emmen huurt de spits half jaar

Soap rond Braken ten einde: Emmen huurt de spits half jaar

23 januari 2019 – Sven Braken heeft eindelijk een nieuwe club gevonden: nadat de spits van NEC werd gelinkt aan onder anderen SC Cambuur, FC Den Bosch, De Graafschap, Excelsior en het Deense Aarhus, is hij uiteindelijk terechtgekomen bij FC Emmen. Die club huurt hem voor een half jaar van de Nijmegenaren, maar in de overeenkomst is géén optie tot koop bedongen."Er was meer interesse, maar bij FC Emmen krijg ik een geweldige kans om bij een goed voetballende ploeg in de Eredivisie te spelen", laat Braken, die in de eerste seizoenshelft negen goals maakte in negentien optredens namens NEC in de Eerste Divisie, weten. "En in een sfeervol, uitverkocht stadion. Ik ben ervan overtuigd dat handhaving gaat lukken, daar wil ik ook mijn steentje aan bijdragen."

Ook Ben Haverkort is zeer content met de deal, waarin geen optie tot koop is bedongen voor het contract dat Braken nog tot en met 2021 in Nijmegen heeft. "Met Michael de Leeuw hebben we al meer scorend vermogen aan de ploeg toegevoegd, maar de komst van Braken geeft ons nog meer mogelijkheden. En hij bewijst ook dit seizoen makkelijk het net te vinden." Eerder werd ook Nico Neidhart al naar Drenthe gehaald.

Tegenover de komst van De Leeuw en ook Braken staat het vertrek van verdediger Easah Suliman, die terugkeerde naar Aston Villa. Naar verluidt zou FC Emmen ook nog een verdediger aan de huidige selectie toe willen voegen, terwijl er voor Jafar Arias belangstelling zou zijn geweest van Oldham Athletic. Onduidelijk is of die overgang nog rond gaat komen. Met Anco Jansen, Luciano Slagveer en Nicklas Pedersen zijn de aanvallende opties in elk geval genoeg voor Dick Lukkien.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019