'Vrijwel geen hoop meer op redding Cardiff-spits Sala'

23 januari 2019, 14:03   Bijgewerkt: 23 januari 2019, 19:46

Het reddingsteam van de politie heeft woensdag op zee de zoektocht naar de vermiste Cardiff-spits Emiliano Sala hervat. Maar de kans dat hij nog levend uit het water komt, is nihil. "Zelfs de meest fitte persoon zou het hoogstens een paar uur in het water uithouden", aldus John Fitzgerald, die leiding geeft aan de zoekoperatie.

Dat was de boodschap van de leider van de politie, die woensdag op zee ging zoeken in het gebied waarvan ze denken en hopen nog iets te kunnen vinden. Twee vliegtuigen speuren een deel van de zee af naar restanten van het eenmotorige toestel waarin Sala onderweg was van Nantes naar Cardiff, terwijl een ander vliegtuig en een helikopter ook nog worden gebruikt tijdens de zoekactie.

Hoewel de kustwacht al wrakstukken heeft gesignaleerd, is het niet zeker dat die ook daadwerkelijk afkomstig zijn van het Piper PA-46 vliegtuigje waarin de spits zat. Daarin zat bovendien een reddingsboot, mogelijk zijn ze daarin nog te vinden. De politie laat weten nog altijd 'met alle scenario's' rekening te houden.

Lees ook: 'Sala liet in spraakmemo aan vriend weten erg bang te zijn'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen