Ook Beckham koopt tien procent van de aandelen van Salford City

Ook Beckham koopt tien procent van de aandelen van Salford City

23 januari 2019 – David Beckham is de volgende voormalig speler van Manchester United die een aandeel heeft gekocht van de club Salford City FC. Na Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary en Phil Neville en Paul Scholes heeft ook de voormalig middenvelder tien procent van de aandelen in bezit genomen van de Engselse vijfdeklasser, die momenteel strijdt voor promotie naar de Football League en snel een profclub wil worden.

Dat heeft de club via de officiële kanalen laten weten. "Vanaf het begin wilden we David al betrekken bij deze ongelofelijke reis", aldus grootaandeelhouder Peter Lim. "Er zal de komende tijd niets veranderen aan de dagelijkse activiteit, maar het helpt ons om hem erbij te hebben voor de visie. We zijn blij dat David onderdeel gaat uitmaken van de Salford-familie."

De kleine club promoveerde in de afgelopen vier seizoenen driemaal en staat ook nu in de hoogste regionen. Het doel is om binnen een paar jaar een profclub te worden: eigenaar Lim is een steenrijke zakenman die er een hoop geld in stopt. Beckham, hij is ook eigenaar van het Amerikaanse Inter Miami, is blij om net als zijn voormalig ploegggenoten een aandeel te hebben.

"Het is een speciale club en groep mensen. Mijn eerste jaren in Manchester heb ik allemaal doorgebracht in Salford (een deel van Manchester, red.). Ik ben blij dat ik kan toetreden tot de jongens en de club", aldus Beckham.

gerelateerd