Henry roept spelers op tot besef: "Moeten ons zien te redden"

23 januari 2019, 12:02

Thierry Henry maakt zich grote zorgen over zijn AS Monaco. Lang bleef de Fransman positief, maar sinds deze week lijkt bij de oefenmeester ook de moedeloosheid toe te slaan. Nadat hij na afgelopen weekend een tirade gaf richting de tegenstander en de pers, volgde na de uitschakeling in de Coupe de France een speech richting zijn spelers.

"We moeten elkaar de waarheid blijven zeggen in de kleedkamer. Ik reken mezelf aan dat we niet agressief genoeg beginnen, het thuis niet goed doen en tactisch de mist in gaan", rekende Henry ook zichzelf het een en ander aan. Maar ook van de spelers verwacht hij meer. "Ik weet niet of ze het in de gaten hebben, maar we bevinden ons in een kritieke situatie en moeten ons zien te redden."

AS Monaco staat momenteel op de negentiende plaats in de Ligue 1 en werd dinsdagavond door tweedeklasser FC Metz uitgeschakeld in de beker. Daarmee komt ook zijn eigen positie onder druk te staan, maar daar was hij niet mee bezig. "Mensen die daarover gaan moeten een beslissing nemen. Ik vind het belangrijkste dat we tegen Dijon een goed resultaat halen." Dijon is de nummer achttien en dat wordt dus een cruciaal duel.

Afgelopen weekend liepen de frustraties ook hoog na bij de 1-5 nederlaag van Monaco. Henry liet zich gaan tegen een speler van Strasbourg en moet mogelijk vrezen voor een schorsing. Ondanks de komst van Cesc Fabregas, William Vainqueur, Naldo en Fodé Ballo-Touré in de winter gaat het nog niet bepaald beter met Henry's formatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen