Spoorboekje: Ajax weer tegen Heerenveen, Doan in kwartfinale

24 januari 2019, 07:43   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 10:20

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 24 januari.

Nieuws

Reacties op bekerwedstrijden

Feyenoord en Willem II plaatsten zich woensdag voor de laatste vier van het KNVB bekertoernooi. In de loop van de dag druppelen er verschillende reacties binnen van de winnende ploegen, maar ook van het na gisteren uitgeschakelde FC Twente en Fortuna Sittard.

Ajax reageert op transfer Frenkie de Jong

Vanavond speelt Ajax wederom tegen SC Heerenveen. Toch zal het vooral en bovendien heel veel over Frenkie de Jong en diens overstap naar FC Barcelona gaan. Marc Overmars en De Jong zelf lieten gisteren voor de camera hun licht op de miljoenentransfer schijnen, maar ongetwijfeld doen medespelers van De Jong na afloop van het bekerduel ook hun woordje. 

Wedstrijden

Vietnam - Japan (14.00 uur)

Gaat Ritsu Doan ook de halve finale halen van de Azië Cup? Dat is de inzet tijdens de eerste kwatfinale van het toernooi. Ongetwijfeld zitten alle fans van FC Groningen een beetje in spanning: hoe eerder Japan wordt uitgeschakeld, hoe eerder Doan terug is. Maar hoe beter de middenvelder het doet, hoe meer hij komende zomer oplevert voor de Eredivisionist. Wat gaat het worden?

Ajax - sc Heerenveen (20.45 uur)

Na de ontsnapping tegen Roda JC in de vorige bekerronde en het zeer moeizame duel tegen sc Heerenveen in de Eredivisie van afgelopen weekend zijn de Amsterdammers gewaarschuwd. En een gewaarschuwd mens telt wel voor twee. Toch is het niet ondenkbaar dat trainer Erik ten Hag iets gaat veranderen, aangezien komende zondag De Klassieker in De Kuip alweer wacht...

Real Madrid - Girona (21.30 uur)

De prestaties van Real Madrid in de Copa del Rey zijn vergelijkbaar met die van PSV in de KNVB Beker. De Koninklijke valt jaar op jaar tegen in het Spaanse bekertoernooi. De laatste keer dat de trofee omhoog werd gehouden, was alweer in 2014. Ditmaal staat de ploeg alweer in de kwartfinale en daarmee krijgt het wellicht een nieuwe kans op de eindzege. Dan moet het echter wel afrekenen met Girona. 

Voetbal op tv

19.30 uur: Espanyol - Real Betis, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Copa del Rey-duel

20.45 uur: Ajax - sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de KNVB Beker

20.45 uur: Chelsea - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de League Cup

21.30 uur: Real Madrid - Girona, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Copa del Rey-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen