Van den Brom looft AZ: "Ondanks kou werd ik warm van ons spel"

Van den Brom looft AZ: "Ondanks kou werd ik warm van ons spel"

23 januari 2019 – AZ-trainer John van den Brom had na de 2-0 overwinning op Vitesse naar eigen zeggen 'niets te klagen' over zijn eigen ploeg. De oefenmeester was vol lof over de bekerzege, waarmee de zesde achtereenvolgende halve finale-plaats een feit was. "Ondanks de kou ben ik warm geworden van ons spel."Dat zei de coach op het clubkanaal van de Alkmaarders over de zege. "We hebben Vitesse pijn gedaan op de momenten dat we dat wilden", zag Van den Brom, die zijn ploeg veel druk liet zetten. "En dat hebben we fysiek volgehouden en ook dat is bepalend. Daarnaast heb ik genoten van de individuele kwaliteiten van de spelers."

Ook na de pauze ging de thuisploeg vol door met afjagen. Daarmee had de coach geleerd van het treffen met FC Utrecht van afgelopen weekend in de Eredivisie. "Toen deden we dat niet en kwamen we in de problemen. Hoe verder je van de goal afspeelt, hoe makkelijker de achterhoede het heeft. Dan maak je zelf een tweede doelpunt en geef je eigenlijk geen kansen weg."

En dus staat AZ voor de zesde keer op rij in de halve finale van de KNVB, een knappe prestatie van de club. Van den Brom: "Dat zegt wat over de club en spelers, maar je moet het nog wel even doen. Fantastisch."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 oktober 2019

  2. maandag 21 oktober 2019