AS Monaco staat voor schut, FC Porto klopt Benfica

AS Monaco staat voor schut, FC Porto klopt Benfica

22 januari 2019 – Opnieuw staat AS Monaco voor schut. Door toedoen van FC Metz, dat een niveau lager speelt, ligt de ploeg van Thierry Henry (op archiefbeeld) uit de Franse beker. Het dolende Monaco ging dinsdagavond voor eigen publiek pijnlijk met 1-3 onderuit.Henry staat sinds oktober voor de groep, maar ook onder hem blijft het kommer en kwel. De Franse kampioen van 2017 staat negentiende en als daar geen verandering in komt, degradeert Monaco naar de Ligue 2. De uitschakeling in de beker strooit alleen maar meer zout in de wonden. Helemaal omdat Henry gebruikmaakte van een sterk elftal, al zat Cesc Fabregas op de bank. Metz koos juist voor een B-elftal.

De 0-1 van Gauthier Hein kon Radamel Falcao nog herstellen. Maar na de doelpunten van Marvin Gakpa en Ibrahima Niana moest Monaco het hoofd buigen. Ook Fabregas kon daar als invaller niets meer aan veranderen. Lang om te treuren heeft Monaco niet, want zaterdag wacht het competitieduel met Dijon. Die club staat een plekje boven Monaco op de ranglijst.

Benfica - FC Porto 1-3
In Portugal bereikte FC Porto de finale, ten koste van rivaal Benfica. Het eerste half uur ging gelijk op met doelpunten van Yacine Brahimi (Porto) en Rafa Silva (Benfica). Maar daarna zetten Moussa Marega en Fernando Andrade Benfica op een onoverbrugbare achterstand. In de finale treft Porto het Sporting Portugal van Marcel Keizer of Braga. Beide clubs spelen woensdag tegen elkaar. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020