Spoorboekje: vermiste Sala, kwartfinale beker en Barça in actie

23 januari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 23 januari.

Nieuws

Zoektocht naar vermiste Sala

Hulpdiensten zoeken vanochtend verder naar het vermiste vliegtuigje, met daarin Cardiff City-spits Emiliano Sala. De Argentijn had afscheid genomen van zijn oude club FC Nantes en wilde maandagavond naar Wales vliegen. Maar de vlucht kwam nooit aan. Het vliegtuigje verdween boven de Kanaaleilanden van de radar. De zoektocht van vijftien uur leverde gisteren niets op. Vanwege de invallende duisternis is die opgeschort naar vandaag. 

Wedstrijden

Feyenoord - Fortuna Sittard (20.45 uur)

In de strijd om de landstitel gaat Feyenoord geen rol van betekenis spelen, dus richt de club uit Rotterdam zijn pijlen op het winnen van de KNVB Beker. Vanavond neemt trainer Giovanni van Bronckhorst het in de kwartfinale van het bekertoernooi op tegen Fortuna Sittard, dat eerder dit seizoen nog met 0-2 wist te stunten in De Kuip. Een nieuwe blamage zou het seizoen van Feyenoord verpesten.

Burton Albion - Manchester City (20.45 uur)

Na de 0-9 in het Etihad Stadium is Manchester City al zeker van een ticket voor de halve finale van de League Cup. Pep Guardiola zal de returnwedstrijd tegen Burton Albion dan ook aangrijpen om basiskrachten rust te geven en reservespelers aan het werk te zetten. Dat biedt mogelijkheden voor Philippe Sandler, die in het heenduel met Burton debuteerde voor The Citizens.

Sevilla - FC Barcelona (21.30 uur)

Een kraker in de kwartfinale van de Copa del Rey: Sevilla tegen FC Barcelona. Of gooit het CAS roet in het eten en wordt Barça uit het bekertoernooi gehaald? Grijpt het internationale sporttribunaal niet tijdig in, dan zal er om half tien 'gewoon' worden afgetrapt in Zuid-Spanje, waar de van Ajax overgekomen Maximilian Wöber mogelijk zijn debuut maakt.

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Twente - Willem II, FOX Sports 2, live verslag van het KNVB Beker-duel

20.45 uur: Feyenoord - Fortuna Sittard, FOX Sports 1, live verslag van het KNVB Beker-duel

20.45 uur: Burton Albion - Manchester City, Ziggo Voetbal, live verslag van het League Cup-duel

21.30 uur: Sevilla - FC Barcelona, Ziggo Select, live verslag van het Copa del Rey-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen