Makkelie fluit Klassieker tussen Feyenoord en Ajax

22 januari 2019, 12:15   Bijgewerkt: 22 januari 2019, 14:14

De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld om De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in goede banen te leiden. Het is de tweede keer dat de 35-jarige arbiter een wedstrijd tussen de aartsrivalen mag leiden. Björn Kuipers zal Makkelie als videoscheidsrechter ondersteunen.

Eerder dit seizoen waren de rollen omgedraaid. In de Johan Cruijff ArenA hanteerde Kuipers de fluit en assisteerde Makkelie als video-arbiter. Als VAR vervulde Makkelie toen een hoofdrol. De arbiter wees Kuipers er vroeg in de wedstrijd op dat Jeremiah St. Juste een harde overtreding had begaan op Nicolás Tagliafico. Na het terugkijken van de beelden, gaf Kuipers de Feyenoord-rechtsback een rode kaart. Ajax won De Klassieker uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0.

De aftrap van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax vindt zondagmiddag om 14.30 uur in De Kuip plaats. Voordat de Nederlandse topclubs het tegen elkaar opnemen, spelen ze nog een wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker. Feyenoord speelt woensdag het thuisduel met Fortuna Sittard, Ajax neemt het donderdag voor eigen publiek op tegen sc Heerenveen.

Koploper PSV krijgt zaterdagavond tegen FC Groningen te maken met Dennis Higler. Serdar Gözübüyük, die afgelopen zondag de omstreden beslissing nam om sc Heerenveen tijdens het uitduel met Ajax geen penalty te geven, heeft een vrij weekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen