Heerenveen laat Rojas naar Denemarken vertrekken

Heerenveen laat Rojas naar Denemarken vertrekken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 januari 2019 – Marco Rojas is niet langer speler van sc Heerenveen. De 27-jarige aanvaller uit Nieuw-Zeeland maakt per direct de overstap naar SønderjyskE, de nummer elf van de Deense competitie. Rojas tekent bij zijn nieuwe club een contract voor één jaar.

Rojas ontbrak afgelopen zondag al in de wedstrijdselectie van de Friezen tegen Ajax (4-4). Heerenveen liet toen weten dat de Nieuw-Zeelander toestemming had gekregen om te onderhandelen met een Deense club. SønderjyskE, waar Nederlanders Kees Luijckx en Mart Lieder onder contract staat, is dus de nieuwe club van Rojas.

De vleugelaanvaller maakte in de zomer van 2017 de overstap van Melbourne Victory naar Heerenveen, maar wist in Friesland zelden indruk te maken. "Marco had dit seizoen voor de winterstop weinig uitzicht op speeltijd. De komende maanden leek dat niet te veranderen. Dit is voor hem en de club het beste. Wij bedanken Marco voor zijn inzet en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe club", aldus technisch manager Gerry Hamstra.

Eerder nam de Friese formatie al afscheid van Nicolai Naess, die naar het Noorse Sarpsborg 08 verkaste. Morten Thorsby, die de komende zomer de transfervrije overstap maakt naar Sampdoria, werd onlangs uit de selectie gezet.

Reacties

gerelateerd