Juventus verslaat Chievo ondanks misser van Ronaldo

Juventus verslaat Chievo ondanks misser van Ronaldo

21 januari 2019 – Een misser van elf meter is maandag niet fataal geworden voor Juventus. De lijstaanvoerder had simpelweg te weinig te duchten van de hekkensluiter van de Serie A om niet te winnen. Er werd afgefloten bij een 3-0 eindstand.Juventus staat bovenaan in de Serie A en Chievo is de nummer laatst. Een stunt werd dan ook niet verwacht en dit gebeurde ook niet. Na dertien minuten opende Douglas Costa het bal door na een goede dribbel hard raak te schieten in de verre hoek. Hij maakte zijn eerste goal van dit seizoen. De 2-0 liet vervolgens even op zich wachten, maar kwam wel. Emre Can tikte achteloos binnen na een schitterende actie van Paulo Dybala. Ook Can maakte zijn eerste goal van het voetbaljaar.

Het waren dus de spelers die normaliter weinig scoren die het aanvallend deden voor Juventus. Ronaldo kreeg bij een 2-0 stand de kans om de marge groter te maken, maar faalde van elf meter. De 39-jarige keeper Stefano Sorrentino keerde zijn inzet. Dat zat de Portugees uiteraard niet lekker, maar het lukte hem niet meer om revanche te halen. Toch werd het nog wel 3-0 in Turijn. Verdediger Daniele Rugani promoveerde een voorzet van Costa tot doelpunt.

Juventus, dat dit Serie A-seizoen nog steeds niet verloren heeft, geniet nu weer van een voorsprong van negen punten op nummer twee Napoli.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019