AZ zonder Wuytens en Svensson in bekerclash met Vitesse

AZ zonder Wuytens en Svensson in bekerclash met Vitesse

21 januari 2019 – AZ heeft wat problemen achterin voor de wedstrijd tegen Vitesse in de KNVB Beker van dinsdag. Trainer John van den Brom kan namelijk geen beroep doen op Stijn Wuytens en Jonas Svensson. Verder leeft de coach met een goed gevoel toe naar de wedstrijd.AZ won afgelopen zaterdag met 3-0 van FC Utrecht. Het gevoel is dus goed. "Je kijkt altijd uit naar de wedstrijden", zegt Van den Brom. "We hebben zaterdag een goede wedstrijd gespeeld met een goede overwinning. Dat vertrouwen neem je mee. Maar ik ben vrijdag met Arne Slot naar het duel Vitesse - Excelsior (3-2) geweest, dus hun trainer zal dat ook zeggen."

Van den Brom zag daar een goede ploeg aan het werk. "Vitesse heeft een goed voetballend elftal. Zeker op de helft van de tegenstander zijn ze heel gevaarlijk, met makkelijk scorende spelers. Ze hebben backs die hoog staan en ze hebben dezelfde intenties als wij. Het verschil op de ranglijst is één punt, dus er staan twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn."

Dat het duel in Alkmaar wordt gespeeld is volgens de coach een pluspunt. "Het is een voordeel dat we thuis spelen. Net als zaterdag willen we de tegenstander vastpakken en dat er daardoor een moment in de wedstrijd komt dat we op voorsprong komen. Er worden dan andere dingen gevraagd, want we weten dat een bekerduel op zich staat", aldus de coach, die Wuytens (blessure) en Svensson (schorsing) moet missen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019