Spitse mede recordinternational met Kiesel-Griffioen: "Geweldig"

21 januari 2019, 14:15

Sherida Spitse is de nieuwe recordinternational van de Nederlandse vrouwen. De middenvelder kwam door haar 156ste optreden tegen Zuid-Afrika op gelijke hoogte met Annemieke Kiesel-Griffioen. Dat is echter nog niet genoeg: ze wil nog minimaal één interland spelen. "Want dan ben ik alléén recordhoudster. Dat is ook geweldig vind ik."

Dat vertelt ze tegenover de Leeuwarder Courant. In haar recordduel maakte ze bovendien een doelpunt. "Het was ontzettend mooi. Scoren is altijd leuk en als dat dan in zo'n wedstrijd lukt, is dat héél mooi", legde ze uit. Van Kiesel-Griffioen kreeg ze een berichtje na haar 156ste optreden (132 basisplaatsen, 20 invalbeurten en dertig doelpunten). "Ik vond het hartstikke leuk dat ze me na de wedstrijd een appje stuurde om me te feliciteren."

Na het duel kreeg Spitse taart van haar ploeggenotes bij Oranje. "Ik denk dat de 'echte huldiging' komt als ik het record straks alleen heb." Ook voor Vivianne Miedema was het een mooi duel: zij maakte haar 54ste doelpunt en is hard op weg om het record van de inmiddels gestopte Manon Melis te evenaren en te verbeteren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen