ErediVisie: doelpuntenregen, Stam's frisse wind en VAR op glad ijs

ErediVisie: doelpuntenregen, Stam's frisse wind en VAR op glad ijs

21 januari 2019 – Terwijl de eerste marathon op natuurijs gereden gaat worden in Haaksbergen, komen de voetballiefhebbers nog even bij van het knotsgekke weekend. Ajax én PSV wonnen ondanks een voorsprong van twee doelpunten allebei niet, terwijl Feyenoord onderuit ging bij PEC Zwolle. Zo verdween het goede gevoel van de volledige top-vier als sneeuw voor de zon. Verder begaf de VAR zich op glad ijs, was er een doelpuntenregen en is er in Doetinchem zonneschijn na regen. Zoals de koude keepers in de Eredivisie bibberen we door het afgelopen Eredivisie weekend in onze wekelijkse rubriek. Volledige top-vier ziet goede gevoel als sneeuw voor de zon verdwijnen
Koploper PSV en Ajax hebben voor het eerst in de historie van de Eredivisie allebei in hetzelfde speelweekend een voorsprong van minimaal twee doelpunten weggegeven. De Eindhovenaren kwamen zichzelf tegen door Nicklas Pedersen, terwijl de Amsterdammers in een knotsgek duel de punten verspeelden tegen sc Heerenveen. Maar ook voor nummer drie Feyenoord en nummer vier FC Utrecht ging de zon niet schijnen: zij gingen pijnlijk onderuit op bezoek in Zwolle en Alkmaar. Zo is het goede gevoel als sneeuw voor de zon verdwenen.

VAR begeeft zich op glad ijs
Hoewel hij een storm van kritiek over zich heen kreeg, blijft Serdar Gözübüyük achter zijn beslissing staan om SC Heerenveen géén penalty te geven, nadat Kostas Lamprou aanvaller Sam Lammers aan de benen hing. Voor iedereen – incluis scheidsrechtersbaas Dick van Egmond – onbegrijpelijk, maar de arbiter van dienst bleef bij zijn keuze. De VAR kreeg ook al de hoofdrol bij Excelsior, dat een doelpunt dubieus genoeg afgekeurd zag worden. ADO Den Haag kreeg wél een rode kaart én een penalty voor een ongelukkige overtreding van keeper Robert Zwinkels. De VAR begaf zich op glad ijs dit weekend...

Doelpuntenregen
Wat doelpunten betreft werd het ijs gebroken door Vitesse en Excelsior, die samen al zes doelpunten maakten, waarvan er ook nog één werd afgekeurd. Vervolgens volgde bijna in ieder duel spektakel en slechts voor één ploeg betekende twee doelpunten ook drie punten. Voor Excelsior, ADO Den Haag, FC Emmen, Heerenveen en Ajax waren de vele goals niet genoeg voor de drie punten.

Overigens hield FC Groningen wél de nul en dat was alweer voor de vijfde keer dit seizoen. Alleen Ajax, PSV en AZ hadden vaker een clean sheet dan de formatie van Danny Buijs. Een uitstekende doelpuntendroogte van Sergio Padt.

Frisse wind bij PEC Zwolle
PEC Zwolle heeft de wind weer in de zeilen. Met de komst van Jaap Stam keerde de lach terug, met Bram van Polen als sprekend voorbeeld. Voor de winter stond hij na het laatste duel scheldend de pers te woord, tegen Feyenoord was hij verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt van de Zwollenaren. Met een grote lach en een bekertje chocomel in de hand, liep de aanvoerder goed gemutst door de mixed zone. Niets is zo veranderlijk als het weer, maar ook in de voetballerij kan het snel omslaan. De frisse wind doet men in Overijssel in elk geval goed.

Stilte voor de storm in Tilburg
Waar de Brabantse derby een van de meest verhitte duels van het weekend moest worden, viel het onderonsje in Tilburg erg tegen. De ijspegel van Pol Llonch was het meest spannende dat er te beleven viel voor rust, waar beide ploegen op voetbalgebied te weinig lieten zien. Met slechts één gele en één rode kaart was zelfs de strijdlust aan de magere kant, al zal bij Willem II daar niemand van balen. De goal van Marios Vrousai was het schaarse hoogtepunt na de pauze: gelukkig bleek het stilte van de storm die later op de dag volgde.

Wat verder nog opviel...

Ziet Van Bommel de bui voor 2019 al hangen?

Na regen komt zonneschijn in Doetinchem

Al maakt één zwaluw nog geen zomer

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019