Memphis en Tete pakken in extremis zege in derby

Memphis en Tete pakken in extremis zege in derby

20 januari 2019 – De Derby du Rhône tussen Saint-Étienne en Olympique Lyon heeft zondagavond in extremis een winnaar gekregen. Door een doelpunt van Moussa Dembélé won het Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay in het hol van de leeuw met 1-2. Het is voor Les Gones de eerste competitiezege van het nieuwe jaar.Met Memphis en Tete in de basis begon Lyon in Saint-Étienne aan de beladen wedstrijd. Eerstgenoemde maakte na tien minuten bijna een spectaculair doelpunt. Een hoge bal over de verdediging van de thuisploeg kwam terecht bij Memphis, die de bal controleerde en vervolgens met een volley de doelman probeerde te verschalken. Stéphane Ruffier zat er echter nog met een hand aan.

Aan de andere kant was het tien minuten later wel raak. Romain Hamouma was het eindstation van een aanval van Saint-Étienne. In de tweede helft kwam Lyon op gelijke hoogte nadat Memphis de bal op de handen van Yann M'Vila had geschoten. Nabil Fekir ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter.

De wedstrijd leek in een remise te eindigen, tot Lyon in de absolute slotfase van de wedstrijd nog een keer toesloeg. Dembélé groeide uit tot derbyheld door de bezoekers in de vijfde minuut van de blessuretijd de zege te bezorgen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 17 februari 2019

  2. zaterdag 16 februari 2019