Lamprou rekent zich derde doelpunt aan en steunt Gözübüyük

20 januari 2019, 21:27

Niet André Onana, maar Kostas Lamprou stond zondagmiddag onder de lat bij Ajax. De Griekse doelman maakte geen sterke indruk en moest vier keer de bal uit het net vissen. Ook leek de keeper bij een stand van 3-3 een strafschop weg te geven, maar Serdar Gözübüyük besloot tot verrassing van velen om sc Heerenveen geen penalty toe te kennen.

Omdat Onana tijdens de warming-up ziek afhaakte, kreeg Lamprou een kans in de basis. "In de laatste minuten van de warming-up hoorde ik dat ik moest spelen. Het is geen ideale voorbereiding, maar dat is eenmaal zo. Ik zou liever op tijd willen horen dat ik speel", begint Lamprou tegen FOX Sports.

Na een kwartier incasseerde Lamprou het eerste tegendoelpunt. In de tweede helft volgden nog drie Friese doelpunten. "Ik denk dat ik bij de derde goal iets maar had kunnen doen. Volgens mij stond ik niet op tijd stil en had ik de bal tegen kunnen houden", aldus Lamprou, die zichzelf het vierde en laatste doelpunt van Heerenveen niet aanrekent.

Tien minuten voor tijd leek Lamprou een overtreding te maken op Lammers. Dat Gözübüyük de Friezen geen strafschop gaf, vindt de Griek terecht.  "Ik ben te laat en raak hem, maar hij kan niet meer bij de bal. Het is niet dat hij door mij niet kan scoren. Daarom zeg ik dat het geen strafschop is, maar ik kan me wel voorstellen dat anderen het wel een penalty vinden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen