Gözübüyük blijft bij beslissing: "Het is te licht voor een penalty"

20 januari 2019, 20:22   Bijgewerkt: 21 januari 2019, 00:13

Serdar Gözübüyük eiste zondag in de Johan Cruijff ArenA ongewild een hoofdrol op. De scheidsrechter besloot sc Heerenveen tien minuten voor tijd geen strafschop te geven nadat Ajax-doelman Kostas Lamprou een ogenschijnlijke overtreding maakte op Sam Lammers. Ook na de wedstrijd blijft de arbiter bij zijn beslissing om de Friezen geen penalty te geven.

Op aanraden van de VAR keek Gözübüyük de beelden nog terug, maar tot ieders verbazing besloot de scheidsrechter niet om alsnog naar de stip te wijzen. "Op het moment dat ik de situatie tijdens de wedstrijd beoordeelde, vond ik het te licht voor een penalty. Hij (Lammers, red.) kan niet meer naar de bal en je ziet dat de bal de andere kant opgaat. Ik vond het te zwaar hier een penalty voor te geven", aldus de scheidsrechter tegen FOX Sports.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Gözübüyük een strafschop had moeten geven. "Ik blijf bij mijn mening. De één vindt het wel een penalty, de ander niet. Het is vaak een interpretatie; niet altijd black or white. Ik denk dat een hoop mensen zeggen dat het een penalty is, maar ook een hoop dat het een voetbalduel is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen