Ten Hag hekelt nonchalance bij Ajax na bizar gelijkspel

20 januari 2019, 19:44

Erik ten Hag kan na de verrassende remise tegen sc Heerenveen zijn frustraties niet verbergen. De trainer van Ajax is boos op zijn ploeg, die na rust een 3-1 voorsprong weggaf. De Amsterdammers leken in de slotfase nog goed weg te komen, maar door een Fries doelpunt in blessuretijd eindigde de wedstrijd in 4-4

Ten Hag begrijpt niet dat Ajax in de tweede helft slecht uit de startblokken kwam. "Vandaar de boosheid. De spelers zijn zelf ook boos. Als de restverdediging niet goed georganiseerd wordt en de afspraken niet worden nagekomen, dan roep je de problemen over jezelf af. We hebben heel veel kansen gecreëerd en vier goede goals gemaakt, maar zoals Heerenveen counterde.. dat mag niet", aldus de trainer tegenover FOX Sports.

"Het heeft met een bepaalde vorm van nonchalance te maken. Als je de koppositie voor het grijpen hebt en voor rust de mogelijkheid hebt om op 4-1 te komen, mag je niet met dit resultaat de wedstrijd eindigen", vervolgt Ten Hag. De trainer wilde Kostas Lamprou, die geen goede indruk maakte als vervanger van André Onana, niet afvallen. "Ik denk dat hij grillig keepte, al redt hij ons op het eind nog wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen