Luuk de Jong: "We moeten het onszelf heel erg aanrekenen"

20 januari 2019, 17:01

Luuk de Jong baalt als een stekker na het onverwachte puntenverlies van PSV tegen FC Emmen. Er was lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Eredivisie-koploper, maar door twee late doelpunten van de promovendus eindigde de wedstrijd in 2-2. "Als je met 2-0 komt, moet het klaar zijn", zegt De Jong.

Als invaller maakte Nicklas Pedersen beide doelpunten voor Emmen. "Het enige wat zij doen, is opportunistisch de lange bal spelen en hopen dat 'ie goed valt. Uit het niets scoren zijn een goede goal, dan weet je dat het nog een keer alles of niets wordt. En dan valt 'ie nog een keer goed", zegt de aanvoerder van PSV in gesprek met FOX Sports.

De Jong vindt dat PSV de wedstrijd in het slot had moeten gooien. "De eerste helft waren we sterker en dominanter en kregen we een paar honderd procent kansen. Als we toen de 2-0 of 3-0 hadden gemaakt, was het klaar geweest. In de tweede helft maken we alsnog de 2-0. Als je het dan niet afmaakt, verdien je het niet om te winnen."

Het kunstgrasveld in Emmen beviel De Jong niet. "Als je de bal een paar keer zag stuiteren, is dat schandalig. Maar van de omstandigheden hebben ze ook last. We moeten het onszelf heel erg aanrekenen. Elk puntenverlies is duur. Hier balen we flink van."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen