De Graafschap zet slap Fortuna te kijk in Doetinchem

20 januari 2019, 16:28

De Graafschap heeft zondagmiddag in de eigen Vijverberg een glansrijke en dik verdiende zege geboekt op een kansloos Fortuna Sittard. De Superboeren waren vanaf het begin de baas over de Limburgers en drukten dat duidelijk uit in de score: 5-1. Fabian Serrarens en Youssef El Jebli waren de grootste uitblinkers bij de nummer achttien van de Eredivisie, zij waren samen goed voor alle vijf de treffers.

Als hekkensluiter van de Eredivisie trapte De Graafschap het nieuwe jaar af, dus had het maar één doelstelling: zo snel mogelijk punten pakken. Daarvoor bieden de eerste weken kansen: na Fortuna mag de Graafschap afreizen naar Excelsior en vervolgens komt NAC op bezoek. Maar eerst dus de verrassende nummer negen van de Eredivisie, die op het hoogste niveau nog nooit won in Doetinchem.

Het duurde wel even voordat het overwicht van De Graafschap werd beloond: pas in de 27ste minuut liet Serrarens de 1-0 aantekenen. Dat deed hij op mooie wijze, de voorzet van Narsingh volleerde hij subtiel in de hoek. Drie minuten later kreeg hij een pass op maat vanaf de andere kant: de lage voorzet van Burgzorg schoof de aanvaller keurig in de lange hoek.

Het enige dat Serrarens zichzelf kon verwijten was dat hij niet met een hattrick achter zijn naam de kleedkamers opzocht. Voor zijn eerste treffer had hij naast gekopt en na zijn tweede goal kopte hij geheel vrijstaand recht in de handen van keeper Alexei Koselev. De 3-0 kwam er echter nog wel, met een schitterende vrije trap gaf El Jebli het zeer matige Fortuna nog een extra dreun in het gezicht. Zo waren de tikken die De Graafschap uitdeelden een stuk pijnlijker, alle overtredingen van Fortuna waren daar niks bij.

De afstraffing was helaas voor Fortuna daarmee nog niet voorbij. Een kwartier voor tijd mocht ook El Jebli zijn tweede maken. Hij dribbelde vanaf rechts naar binnen en haalde vanaf een meter of zestien hard uit. Zijn lage knal verdween in de hoek en betekende een 5-1 voorsprong voor De Graafschap. Zo werkte de ploeg van Henk de Jong behalve aan het puntentotaal ook aan het doelsaldo, dat straks zeker een rol kan gaan spelen in de degradatiestrijd.

Daarin deed De Graafschap zondag dus uitstekende zaken. Het komt in punten gelijk met NAC Breda en nadert Excelsior op één punt. Deze clubs zullen de komende twee weken op hun hoede zijn voor De Graafschap, dat met vertrouwen de rest van de tweede seizoenshelft tegemoet gaat

Opstellingen en beoordelingen*:

De Graafschap: Hidde Jurjus 6, Leeroy Owusu 6.5, Bart Straalman 6, Ted van de Pavert 6.5, Jordi Tutuarima 4.5, Azor Matusiwa 7, Javier Vet 7, Youssef El Jebli 8, Furdjel Narsingh 8 (77. Daryl van Mieghem -), Fabian Serrarens 9 (90. Erik Bakker -), Delano Burgzorg 8 (81. Jordy Thomassen -).

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 4.5, Alessandro Ciranni 4, Kai Heerings 3, Branislav Ninaj 3, Michael Pinto 4.5, José Rodriguez 4.5, Ahmed El Messaoudi 5, Lars Hutten 4 (46. Áron Dobos 4.5), Mark Diemers 5 (77. Jorrit Smeets -), Andrija Novakovic 4.5, Finn Stokkers 4.5 (46. Lazaros Lamprou 5.5).

Man of the match: Fabian Serrarens

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen