Manchester City heeft makkelijke middag bij Kongolo en Bacuna

20 januari 2019, 16:25

Manchester City heeft zondagmiddag een simpele overwinning geboekt op hekkensluiter Huddersfield Town. De ploeg van Juninho Bacuna en Terence Kongolo had weinig in te brengen tegen de formatie van Pep Guardiola, die via Danilo, Raheem Sterling en Leroy Sané de doelpunten maakten en simpel wonnen (0-3). Daarmee hadden de bezoekers een paar keer flink genade voor de thuisploeg.

En dat betekende ook dat City de honderdste treffer van het seizoen maakte over alle competities, daarvoor had het namelijk nog maar één goal nodig. Danilo, hij maakte zijn eerste goal namens The Citizens in de Premier League ooit, schoot via Christopher Schindler na een kleine twintig minuten de voorsprong op de borden.

In de rest van de eerste helft hield City de voet van het gaspedaal, maar toen Stering en Sané tien minuten na de rust zorgden aanzetten, zorgden zij voor de definitieve beslissing. Op aangeven van Sané werkte Sterling binnen en twee minuten daarna was de Duitser zelf het eindstation. Door de zege blijft de ploeg van Guardiola in het spoor van koploper Liverpool, dat een voorsprong van vier punten geniet in de Premier League.