Van der Gaag boos over mentaliteit van NAC: "Onherkenbaar"

Van der Gaag boos over mentaliteit van NAC: "Onherkenbaar"

20 januari 2019 – NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag was alles behalve tevreden met het optreden van zijn ploeg in de derby met Willem II. Wat de laatste weken voor de jaarwisseling en ook op het trainingskamp nog zo goed ging, liet de Eredivisionist in de derby totaal afweten. "Het was onherkenbaar. We hebben de punten cadeau gedaan", baalde de oefenmeester.Tegenover FOX Sports ging hij in op de 2-0 nederlaag. "Willem II was niet veel beter, maar had er wel meer zin in dan wij en dan druk ik me nog zacht uit", doelde Van der Gaag op de mentaliteit. "Het gaat om initiatief, duels winnen. Maar we waren overal te laat. Onherkenbaar, heel slecht wat we op het gebied van mentaliteit hebben laten zien."

In de rust toonde de coach zich dan ook 'erg boos'. "Of dat de oplossing is, is vraag twee. Maar alles waar we voor gewerkt hebben, hebben we niet laten zien. Dat begint met de bereidheid om als team te functioneren. We weten als je dat niet doet, dat je het heel moeilijk krijgt." En dat bleek, want NAC Breda ging zonder ook maar een schot op doel te produceren met 2-0 onderuit in Tilburg.

"We zijn afgetroefd op het gebied van mentaliteit", aldus Van der Gaag, die zag dat de concurrentie wel won. "Dat had voor ons ook zo kunnen zijn, we hadden bij een zege iets moois neer kunnen zitten. In een derby, super belangrijk. Nu moeten we weer van voor af aan beginnen." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019