Llonch neemt rol van Sol over en schiet Willem II langs NAC

Llonch neemt rol van Sol over en schiet Willem II langs NAC

20 januari 2019 – In de week waarin Willem II afscheid nam van topscorer Fran Sol, heeft de club een belangrijke zege geboekt op rivaal NAC Breda. Landgenoot Pol Llonch besliste de matige derby voor rust met een fenomenale volley. De Tilburgers waren met name voor rust de betere ploeg en ging met meer overtuiging de duels aan dan NAC. In de tweede helft zakten de Tricolores weg, maar de zege kwam geen moment in gevaar: debutant Marios Vrousai zorgde in de extra tijd zelfs voor 2-0.Beide ploegen hadden zich versterkt tijdens de winterstop. Feyenoord-huurling Renato Tapia maakte zijn debuut namens de Tricolores en Khaild Karami haalde de basiself van NAC. Het Griekse duo Vrousai en Vangelis Pavlidis mocht na de rust invallen namens Willem II. Hetzelfde gold bij NAC voor PSV-huurling Ramon Pascal Lundqvist.
Willem II moest het sinds deze transferperiode eveneens stellen zonder Sol, maar zijn honneurs werden waargenomen door landgenoot Llonch. De 26-jarige controleur nam na een half uur spelen een afgeslagen corner ineens op de slof: met deze weergaloze volley tekende de Spanjaard voor de enige goal van de eerste helft.

119640

Die voorsprong was verdiend. NAC had vijf verdedigers opgesteld en probeerde vooral tegen te houden, maar werd op vrijwel alle fronten afgetroefd door de veel fellere Tilburgers. Het was aan NAC-goalie Benjamin van Leer te danken dat de score niet verder opliep: de sluitpost redde knap op twee inzetten van Aras Özbiliz. Wel had hij geluk dat hij een opstuitende terugspeelbal van Daan Klomp, het klassieke polletje, niet in eigen doel schoot, maar net aan de verkeerde kant langs de paal. De schade betrof dus slechts een hoekschop.

Na rust maakte NAC er meer werk van. Het ruilde in de slotfase zelfs verdediger Klomp in voor middenvelder Lundqvist. Hoewel de Bredanaars vaker op de helft van Willem II opdoken, wist het over de hele wedstrijd geen enkele kans te creëren. Vijf minuten voor tijd moest het zelfs met zijn tienen verder: Mounir El Allouchi trapte na in duel met Daniel Crowley en kreeg de terechte rode kaart, die werd bevestigd door de VAR.

Willem II trok de krappe voorsprong zonder noemenswaardige problemen over de streep. Het counterde in de extra tijd zelfs naar 2-0: de Griek Vrousai verraste Van Leer met een bekeken schot van afstand. De Tilburgers komen op 22 punten en nemen afstand van de degradatiestreep en, voor alle supporters net zo belangrijk, de Brabantse derby  werd tegen de eeuwige rivaal terecht winnend afgesloten. NAC, dat bijzonder pover speelde, blijft één na laatste in de Eredivisie en moet zich gezien de versterkingen van de concurrentie afvragen of het niet meer zaken moet gaan doen op de transfermarkt.

Opstelling en beoordelingen*        
Willem II: Timon Wellenreuther 5.5; Fernando Lewis 6.5, Thomas Meissner 6, Jordens Peters 6.5, Freek Heerkens 6; Renato Tapia 7 (82. Vurnon Anita -), Daniel Crowley 6, Pol Llonch 7; Damil Dankerlui 5.5, Kristofer Kristinsson 5 (46. Vangelis Pavlidis 5), Aras Özbiliz 6.5 (76. Marios Vrousai -)

NAC Breda: Benjamin van Leer 7; Khalid Karami 6, Daan Klomp 6.5 (67. Ramon Pascal Lundqvist 5.5), Menno Koch 5.5, Karol Mets 5, Pele van Anholt 5.5; Arno Verschueren 5, Giovanni Korte 5 (75. Gervane Kastaneer -), Mounir El Allouchi 4; Mikhail Rosheuvel 5, Mitchell te Vrede 4.5 (80. Sydney van Hooijdonk -)

Man of the match: Pol Llonch
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019