Buijs geniet van aanwinst Bruns: "Veel individuele kwaliteit"

Buijs geniet van aanwinst Bruns: "Veel individuele kwaliteit"

20 januari 2019 – Danny Buijs was na de 3-0 overwinning van FC Groningen lovend over winteraanwinst Thomas Bruns. De middenvelder besliste met twee prachtige doelpunten het duel met Heracles Almelo hoogstpersoonlijk en kreeg daarvoor de complimenten van zijn coach. "Zulke doelpunten komen niet door mij of door andere spelers. Dat komt omdat Thomas zulke individuele kwaliteiten heeft."Dat vertelde de oefenmeester na het duel tegenover FOX Sports. "Een weelde, dit zijn we thuis niet gewend op deze manier", glimlachte de trainer over de zege. "Een dik verdiende overwinning en daar hebben de nieuwe jongens ook zeker een aandeel in gehad." Buijs denkt dat de kwaliteitsimpuls heeft geholpen, al heeft het volgens hem ook vooral te maken met ervaring. "Als je met heel veel jongens tegelijk speelt, ben je wisselvallig. Met wat meer ervaren spelers erbij, komen de jonge spelers ook beter over."

Dat Bruns ook nog eens twee keer scoorde, was voor Buijs ook een fijn gevoel. "Hij heeft veel individuele kwaliteiten. Veel spelers zouden daar nog een één-tweetje aangaan, hij besluit om te schieten. De spelers maken op het veld het verschil", aldus Buijs, die nog niet eens kon beschikken over Ritsu Doan. "Dan is het helemaal knap hoe ze het hebben opgepakt."

Ingetogen juichen
Voor middenvelder Bruns betekenden zijn doelpunten een nieuwe start, nadat hij bij Vitesse op het tweede plan was geraakt. Het liefst had hij zich helemaal laten gaan, maar hij besloot zich in te houden. "Uit respect voor mijn oude club Heracles heb ik niet overdreven hard gejuicht. Van binnen was ik heel blij, maar het is mijn cluppie dus ik wilde het er niet inwrijven", aldus Bruns tegenover RTV Noord. "Dit was een debuut om van te dromen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 juni 2019

  2. woensdag 26 juni 2019

  3. dinsdag 25 juni 2019