Manschot '100% overtuigd' van rode kaart voor Zwinkels

20 januari 2019, 08:50

Scheidsrechter Jeroen Manschot staat achter de beslissing om keeper Robert Zwinkels een rode kaart te geven. Hoewel de arbiter niet kon inschatten of het een bewuste overtreding was, twijfelt hij niet aan zijn uiteindelijke beslissing. "Als de videoscheidsrechter op de lijn komt, dan weet je dat er een beslissing moet komen", aldus de arbiter.

Dat vertelde hij tegenover FOX Sports. "Hier is de videoscheidsrechter voor om dit eruit te halen. Dit is voor de scheidsrechter niet te zien", aldus de scheidsrechter, die al snel honderd procent overtuigd was van zijn keuze. "Hij kan de tegenstander hierbij ernstig blesseren."

Dat ADO Den Haag-doelman Zwinkels gaf te kennen de beslissing te begrijpen, maar het niet met opzet te hebben gedaan, maakte voor de beslissing uiteindelijk niet uit. "Dat weet ik ook niet. Dat kun je als scheidsrechter namelijk nooit waarnemen. Als je dat wel overduidelijk ziet, kun je wellicht een andere kleur kaar trekken. Maar in dit geval kon ik dat niet zien en dan is het duidelijk rood", aldus Manschot.

Lees ook: Zwinkels heeft begrip voor rode kaart

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen