Stam laat het tussen de oren weer goed zitten bij PEC Zwolle

20 januari 2019, 08:44

'Japie, Japie, Japie Stam!' Na een jaar vol ellende, keerde zaterdag de euforie terug bij PEC Zwolle. De geplaagde club kende tegen Feyenoord (3-1) een droomstart van het nieuwe kalenderjaar 2019. De gevierde man: de nieuwe trainer Jaap Stam. Hij drukte meteen zijn stempel bij de nieuwe nummer veertien van de Eredivisie en zorgde voor de glimlach in Overijssel.

Het frisse spel tegen Feyenoord viel direct op. Stam heeft het in een maand tijd voor elkaar gekregen om het ingedeukte vertrouwen op te poetsen. Bij de minste of geringste tegenslag donderde PEC onder John van 't Schip als een kaartenhuis in elkaar, zaterdag lieten de Blauwvingers zich niet van de wijs brengen. Voorheen werkte het VAR-moment waarbij Pol van Boekel een penalty terugdraaide en de snelle 1-1 van Robin van Persie averechts bij PEC. "Het grootste verschil is dat we met name tussen de oren een omslag hebben gemaakt", stelt aanvoerder Bram van Polen in gesprek met FCUpdate.nl.

Duidelijkheid

Stam greep het trainingskamp in Spanje aan om zijn spelers duidelijke handvaten te geven. "Een week lang hebben we echt goed kunnen werken, even weg uit het negatieve", vertelt Van Polen. "Jaap heeft daarin veel vastigheden aangegeven met behulp van sjablonen: zo geef je druk, zo bouw je op en dit zijn de patronen die je kunt gebruiken. We beschikken over groep die duidelijkheid nodig heeft en ik denk dat dit nu goed uitpakt."

Opvallend: Stam zette vier in de zomer aangetrokken spelers hop de bank. Clint Leemans, Gustavo Hamer, Zian Flemming en Denis Genreau hoeven na de winst op Feyenoord voorlopig ook niet te rekenen op een terugkeer in het elftal. Never change a winning team. Al moet Stam nog wel een besluit nemen over de keeperskwestie. Mickey van der Hart raakte onder Van 't Schip verrassend zijn basisplaats kwijt aan Diederik Boer, die nu nog één wedstrijd geschorst is voor zijn rode kaart tegen VVV-Venlo.

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen