Zwinkels heeft begrip voor rode kaart, maar ontkent opzet

Zwinkels heeft begrip voor rode kaart, maar ontkent opzet

19 januari 2019 – Robert Zwinkels groeide zaterdagavond uit tot schlemiel bij ADO Den Haag. De 35-jarige doelman plantte tien minuten voor tijd zijn noppen in het bovenbeen van Peniel Mlapa en werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Zwinkels heeft begrip voor de beslissing van de arbitrage, maar ontkent opzet."Ik voelde dat ik op iemand stond. Toen ik de bal weg had gegooid, tilde ik Mlapa omhoog. De scheidsrechter vroeg wat er aan de hand was en ik zei toen dat ik op het been van Mlapa had gestaan. Toen de scheids naar de zijkant liep om de beelden van de VAR te bekijken, had ik had wel een donkergrijs vermoeden waarom", blikt Zwinkels terug in gesprek met Omroep West.

Dat hij rood kreeg, vindt hij niet vreemd. "Als je de beelden terugziet kan ik begrijpen dat hij mij rood geeft. Hij kan niet in mijn hoofd kijken en dus niet weten dat het niet mij intentie was. Ik heb het niet expres gedaan, maar heb wel op zijn been gestaan. Het is knullig en lelijk. Het kost je een penalty, een rode kaart en uiteindelijk punten."

Zwinkels werd niet alleen bestraft met een rode prent, maar kreeg ook een strafschop tegen. Die werd benut door de Venlonaren, die vervolgens in blessuretijd ook nog eens uitliepen naar 2-4.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019