ADO onderuit tegen VVV na vreemde rode kaart Zwinkels

ADO onderuit tegen VVV na vreemde rode kaart Zwinkels

19 januari 2019 – ADO Den Haag heeft een teleurstellende avond beleefd. In eigen huis tegen VVV kwam het al vroeg op voorsprong, maar verloor het toch door een knotsgekke slotfase waarin zowel een rode kaart als een penalty werd gegeven. Uiteindelijk werd het 2-4 voor de Limburgers.Op voorhand van het duel stond ADO op de 11e plaats van de ranglijst, terwijl VVV zich knap in het linkerrijtje bevond (plek 8). Toch was het verschil maar drie punten. Voor ADO de perfecte gelegenheid om de punten thuis te houden.

En zo ging de thuisploeg ook van start. Terwijl Abdenasser El Khayati binnen een minuut al bijna een prachtige assist verzorgde, kwam ADO na twaalf minuten wél verdiend op voorsprong. Sheraldo Becker schoot de bal overtuigend in de verre hoek na een steekpass van Lex Immers.

Maar VVV herpakte zich ijzersterk na een halfuur spelen. Patrick Joosten schoot de bal met wat geluk binnen achter Robert Zwinkels (1-1), maar ook na de gelijkmaker bleef VVV aandringen op meer. Voetballend begon het te lopen en er kwamen steeds meer kansen.

Vroeg in de tweede helft maakte Joosten er dan ook 1-2 van, op schitterende wijze: hij krulde de bal net buiten het strafschopgebied met veel gevoel in de verre bovenhoek. VVV leek de wedstrijd vervolgens te gaan beslissen, gezien de ruimte die het telkens kreeg in de counter. Toch vergaten de Limburgers zichzelf te belonen.

ADO deed dat aan de andere kant wél via Erik Falkenburg, op aangeven van Becker. In het laatste halfuur kon het alle kanten op. Uiteindelijk viel het vijf minuten voor tijd de kant van VVV op, maar op bizarre wijze. Na ingrijpen van de VAR zag scheidsrechter Jeroen Manschot dat Zwinkels op het been van Peniel Mlapa ging staan. Hij oordeelde dat dit bewust was en gaf zowel rood als een penalty. Mlapa deed het vervolgens zelf vanaf elf meter: 2-3.

Met tien man kon ADO in de slotminuten niets meer forceren voor eigen publiek. Het nam logischerwijs veel risico, waardoor het achterin helemaal open lag en Jay-Roy Grot als invaller de eindstand bepaalde op 2-4.

Opstellingen en beoordelingen*
ADO Den Haag
: Robert Zwinkels 4; Giovanni Troupée 6 (82. Mike Havekotte -), Wilfried Kanon 7, Shaquille Pinas 6, Aaron Meijers 6; Lex Immers 8, Danny Bakker 6, Abdenasser El Khayati 7; Melvyn Lorenzen 5 (63. Thijmen Goppel 6), Erik Falkenburg 7 (63. Zhang Yuning 5), Sheraldo Becker 8

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7, Moreno Rutten 6, Jerold Promes 6, Nils Röseler 6, Christian Kum 5; Danny Post 6, Tino-Sven Susic 6 (75. Evert Linthorst -), Ralf Seuntjens 7; Patrick Joosten 8, Johnatan Opoku 6, Peniel Mlapa 7 (90. Jay-Roy Grot -)

Man of the match: Patrick Joosten
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019