Witsel bezorgt Dortmund geslaagde herstart Bundesliga

Witsel bezorgt Dortmund geslaagde herstart Bundesliga

19 januari 2019 – Borussia Dortmund heeft een geslaagde hervatting van de competitie achter de rug. Op bezoek bij RB Leipzig won de Bundesliga-koploper zaterdagavond met 0-1. Matchwinner werd Axel Witsel, die na twintig minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam.In de tweede seizoenshelft zal Dortmund waarschijnlijk met Bayern München uitvechten wie in mei Duits landskampioen wordt. Der Rekordmeister won vrijdag bij 1899 Hoffenheim (1-3), dus wist Dortmund dat het zelf ook moest winnen om het gat van zes punten te herstellen. De start van de wedstrijd was in elk geval veelbelovend voor het team van Lucien Favre. Na twintig minuten schoot Witsel de 0-1 tegen de touwen.

Dortmund kreeg in het vervolg van de wedstrijd verscheidene kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar ook RB Leipzig kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Gescoord werd er echter niet meer in Leipzig, waardoor Dortmund drie punten mag bijschrijven. RB Leipzig ligt nu veertien punten achter op de koploper en lijkt afgehaakt in de titelstrijd.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020

  3. zaterdag 8 augustus 2020