Arsenal legt Chelsea over de knie in Londense derby

19 januari 2019, 20:25

Arsenal heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Door met 2-0 te winnen van Chelsea is de Londense club naar de vijfde plaats gestegen én is het de stadgenoot tot drie punten genaderd. Alexandre Lacazette en Laurent Koscielny namen voor rust de doelpunten voor hun rekening in het Emirates Stadium.

Arsenal kende na een moeizame start van het seizoen een goede periode, maar de laatste tijd presteert het team van Unai Emery ondermaats. Een week geleden ging de Londense club nog onderuit tegen West Ham United (1-0), waardoor Manchester United - dat onder Ole Gunnar Solskjaer helemaal is opgeleefd - weer in punten is gelijk gekomen.

Dat het zaterdagavond wél weer lukte tegen Chelsea, is tekenend voor het seizoen van Arsenal. Al na veertien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Lacazette. De Franse spits speelde zich knap vrij in het strafschopgebied en verraste Kepa in de korte hoek. De doelman had een paar minuten later wél een antwoord op een inzet van Pierre-Emerick Aubameyang.

Toch moest de Spaanse goalie voor rust nog een keer de bal uit het net vissen. Een voorzet van Sokratis Papastathopoulos kwam terecht bij collega-verdediger Koscielny, die met een snoekduik de marge verdubbelde. Chelsea was in de tweede helft niet bij machte het Arsenal echt lastig te maken, waardoor de thuisploeg de overwinning vrij simpel over de streep trok.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen