Oranje Leeuwinnen beginnen voorbereiding op WK met zege

19 januari 2019, 16:14   Bijgewerkt: 19 januari 2019, 16:21

De Oranje-vrouwen zijn de voorbereiding op het WK in Frankrijk begonnen met een oefenzege op Zuid-Afrika. Door doelpunten van Sherida Spitse en Vivianne Miedema zegevierden de Leeuwinnen zaterdagmiddag in Kaapstad. Maandag sluit Oranje het achtdaagse trainingskamp in Zuid-Afrika af.

Het oefenduel begon spectaculair. Al na twee minuten spelen opende Spitse, die haar 156ste (!) interland speelde en nu mede-recordinternational is, de score. Zij stifte knap raak na een goede actie van Lineth Beerensteyn. Een kwartier later verdubbelde Miedema de marge door beheerst binnen te schieten.

Het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd viel nog voor rust. Thembi Kgatlana brak door en schoot met enig geluk de 2-1 binnen. Vlak daarvoor was Lieke Martens met hamstringklachten naar de kant gehaald door bondscoach Sarina Wiegman. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Oranje een geslaagde start van het jaar achter de rug heeft.

In juni begint voor Oranje het WK in Frankrijk. In de groepsfase zullen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada de tegenstanders zijn. In februari en maart spelen de Leeuwinnen nog het prestigieuze toernooi om de Algarve Cup, waar Spanje en Polen de groepsgenoten zijn.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen