Jota helpt Wolves met hattrick aan spectaculaire zege

Jota helpt Wolves met hattrick aan spectaculaire zege

19 januari 2019 – De openingswedstrijd van de 23ste speelronde in de Premier League is uitgemond in een waar spektakelstuk. Door een laat doelpunt van Diogo Jota won Wolverhampton Wanderers zaterdagmiddag met 4-3 van Leicester City. De Portugese middenvelder had eerder in de wedstrijd ook al het eerste en derde doelpunt van de thuisploeg voor zijn rekening genomen.Na vier minuten maakte Jota, die anderhalf jaar geleden overkwam van Atlético Madrid, zijn eerste van de middag. De Portugees kroop slim voor zijn directe tegenstander en schoot raak uit een voorzet van landgenoot João Moutinho. Ryan Bennett zorgde er een paar minuten later voor dat de marge werd verdubbeld.

Na rust sloeg Leicester in korte tijd twee keer toe. Eerst maakte Demarai Gray op aangeven van Jamie Vardy de aansluitingstreffer, waarna Conor Coady zijn eigen doelman verschalkte. De doelpuntrijke start van de tweede helft leidde een levendig tweede bedrijf in. Nadat Jota zijn tweede van de middag maakte en zijn ploeg weer op voorsprong zette, leek Wolverhampton de zege binnen te halen.

Wes Morgan leek het feestje van de thuisploeg echter te verstieren. De fysiek sterke verdediger kopte een paar minuten voor tijd de 3-3 tegen de touwen en leek zijn team daarmee een punt te bezorgen. Jota, die al een droommiddag kende, zorgde er in de laatste minuut van de blessuretijd voor dat de punten tóch in Wolverhampton bleven.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019