De Ligt maak kennis met Magallán: "Komt uit andere cultuur"

19 januari 2019, 15:01

Matthijs de Ligt heeft er bij Ajax sinds enkele weken een nieuwe ploeggenoot bij. Lisandro Magallán is overgekomen van Boca Juniors en krijgt de tijd om te wennen en vervolgens in de zomer waarschijnlijk Matthijs de Ligt te vervangen. De captain is positief over zijn nieuwe ploeggenoot.

De Argentijn is volgens De Ligt een welkome versterking. "Hij komt uit een hele andere voetbalcultuur, meer het keiharde als verdediger", zegt de verdediger tegen Ajax TV. "Maar je ziet dat hij de voetballende basis ook goed beheerst, dus ik denk dat hij een welkome versterking is voor ons. Als hij zich eenmaal in een spits vastbijt, wint hij zijn duel eigenlijk altijd. Dat is een kwaliteit die in Nederland niet vaak gezien wordt. Hier wordt gefocust op het voetballende gedeelte. Hij laat zien dat er ook een andere kant aan het verdedigen zit."

De Ligt sprak al met zijn ploeggenoot, maar dat ging 'niet puur over voetbal'. "Dat ging meer over hoe het was in Argentinië en hoe hij het daar beleefd heeft. Daarin kunnen wij ook heel veel van hem leren. Hij heeft laatst de finale van de Copa Libertadores in Madrid gespeeld. Dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten. En wij moeten daar nog spelen. Hij is de enige die daar ervaring mee heeft."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen