Bergwijn denkt veel aan Nouri: "Weet dat hij trots op me is"

19 januari 2019, 13:42

Dagelijks gaan de gedachten van Steven Bergwijn naar Abdelhak Nouri. De buitenspeler van PSV kent de middenvelder van Ajax die op 8 juli 2017 tijdens het trainingskamp van Ajax een hartstilstand kreeg goed en weet dat Nouri trots op hem is.

Dat vertelt de drievoudig international van het Nederlands elftal tegen De Telegraaf. "Ik denk elke dag aan Appie. Zijn broer spreek ik nog dagelijks, over van alles en nog wat. Soms stuur ik alleen een hartje. Ik weet dat zij trots op mij zijn. Appie ook. Ook voor hem wil ik zo door blijven gaan", vertelt Bergwijn. De aanvaller legt uit dat de tatoeages op zijn lichaam betekenis voor hem hebben. "Een van mijn belangrijkste tatoeages staat op mijn linkerarm. Een stukje tekst uit de bijbel. Dat lees ik altijd voor het slapengaan. De Heer is mijn Herder. Dat was de lievelingstekst van mijn oma. Ja, ook dat geeft mij kracht."

Bergwijn is inmiddels een belangrijke speler bij PSV, maar speelde ook in de jeugdopleiding van Ajax. In 2011 vertrok hij daar op dertienjarige leeftijd om in Eindhoven te gaan spelen. "Mijn vader wist gewoon dat ik het niet meer zag zitten bij Ajax. Als je zoon het niet wil, dan doe je als vader alles om hem daar weg te krijgen."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen