Van den Berg voelde vertrouwen: "Dacht dat ik Messi was"

19 januari 2019, 11:53

Na vier verloren wedstrijden op rij in de Eerste Divisie heeft NEC vrijdag weer een puntje gepakt in de competitie. Tegen Telstar werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Captain Joey van den Berg hoopt dat het het begin is van een opmars.

NEC begon het seizoen als titelkandidaat, maar staat inmiddels vijftiende. "We moeten niet veel uitspreken nu, dat hebben we in het begin van dit seizoen al gedaan. Telkens hebben we onze doelen bij moeten stellen. Dat is iedere keer een teleurstelling. We moeten nu voor de play-offs gaan. Dat is de enige manier om het seizoen nog een beetje kleur te geven", zegt hij tegen De Gelderlander.

Normaal doen en rustig blijven is belangrijk voor NEC, denkt de middenvelder. "Het heeft geen zin om in de stress te raken, om te gaan karten of paintballen. Dat zou nergens op slaan. We moeten positief blijven. Dat heb ik altijd gedaan en zal ik nu ook doen", zegt Van den Berg, die wel te spreken is over het spel tegen Telstar. "We hebben zelfvertrouwen uitgestraald. We waren Telstar de baas. Waren aan de bal heel goed. Maar creëren weinig kansen. Ja, die van mij. Dat was een van de weinige uitgespeelde kansen. Die moest erin. Ik dacht opeens dat ik Messi was. Ik wilde hem stiften, terwijl ik hem gewoon in de hoek moest schieten. Maar het gaat allemaal zo snel, de keeper was er dichtbij."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen