Atlético Madrid
2 – 0
Juventus
FC Schalke 04
2 – 3
Manchester City

Transferweekje: Veltman om tafel en Willem II blijft zoeken

Transferweekje: Veltman om tafel en Willem II blijft zoeken

19 januari 2019 – De transfermarkt is geopend en dus draait de geruchtenmachine op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Veltman om tafel met Ajax
Joël Veltman is op de weg terug van een zware knieblessure en hoopt op korte termijn weer minuten te maken in het eerste elftal. Wat er vervolgens in de zomer met de verdediger van Ajax gebeurt, durft hij niet te zeggen. De rechtsback heeft nog een verbintenis tot 2020. "Ik kijk nu niet verder dan de zomer. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en dan zie ik in de zomer wel wat ik ga doen'', zegt de 27-jarige verdediger tegen De Telegraaf. "Als je nog een contract voor een jaar hebt, ga je meestal met elkaar rond de tafel. Het zou kunnen dat ik nog een jaar blijf, het zou kunnen dat ik eventueel weg ga. Dat weet ik niet." Eerst zal Veltman zichzelf weer terug in de basis van de nummer twee van de Eredivisie moeten knokken.

Bulthuis op de wip

Van aanvoerder tot niet meer welkom op trainingskamp. Het kan verkeren, voor Heerenveen-verdediger Dave Bulthuis. Hij zou 'geblesseeerd' zijn geweest en daarom achterblijven in Friesland, maar volgens de Leeuwarder Courant is daar geen sprake van en was hij ook gewoon op wintersport. Hoewel hij zeker geen geweldig half jaar heeft gekend, is de omgang met de man die de aanvoerdersband droeg, wel gek. Komt er nog een oplossing voor hem? Sowieso kan het nog weleens spitsuur worden, want Sampdoria zou de naar het tweede verbannen Morten Thorsby toch per direct willen halen. Dat heeft ook de voorkeur van de middenvelder zelf. En Arber Zeneli: ook voor hem was interesse. Het beloven nog spannende weken.

Het post-Sol-tijdperk in Tilburg

Er vertrekt één speler en daar komen er drie voor terug. Dat is een beetje de situatie in de aanvalslinie bij Willem II. Uitgerekend enkele dagen voor de kraker tegen rivaal NAC Breda werd de zo populaire topschutter Fran Sol verkocht verkocht aan Dinamo Kiev. De club kon simpelweg niet zwichten voor de transfersom van 3,5 miljoen euro. De Grieken Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis (foto) werden vervolgens aangetrokken als vervangers. Vrousai wordt voor anderhalf jaar geleend Olympiakos, waar hij dit seizoen zes duels speelde. Pavlidis debuteerde drie jaar geleden onder Gert-Jan Verbeek bij Bochum en maakte vorig seizoen minuten in tweede elftal van Borussia Dortmund. Daar blijft het echter niet bij, want de club wil volgens regionale media graag nog een echte spits aan zich binden.

FC Dordrecht in zwaar weer
Na de onrust rondom het vertrek van Gérard de Nooijer is het niet bepaald rustig geworden aan De Krommedijk. Na de komst van Claudio Brava besloot én keeperstrainer Rody Hoegee én assistent – en daarvoor interim-coach – Scott Calderwood om per direct op te stappen. Tel daarbij de 2-6 nederlaag op en de start van Brava is niet om over naar huis te schrijven. Hoewel er met de huur van Bo Breukers én de nieuwe samenwerking met Feyenoord ook transferpositief nieuws kwam in Dordrecht, was het niet echt een lekkere week.

De Eredivisie kent trouwe spelers

Clubliefde bestaat niet meer anno 2019. Dat wil echter niet zeggen dat spelers meer bij elke interesse direct vertrekken, zo bleek deze winter. De wereld lag aan de voeten van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, zij blijven Ajax trouw. Maar ook elders in de Eredivisie laat men zien over gezond verstand te beschikken. Alexander Büttner wil niet naar Fortuna Düsseldorf en ook Vyacheslav Karavaev blijft bij Vitesse, Jerdy Schouten vond dat Fiorentina te vroeg kwam, Daniel Crowley wilde niets weten van belangstelling van Aston Villa en Lex Immers hoopt zijn aflopende contract – ondanks interesse – te verlengen. Clubliefde gaat misschien iets te ver, maar het is in elk geval weer leuk om in Nederland te spelen.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019