Gisteren gemist: Vitesse verslaat Excelsior, Bayern boekt zege

19 januari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 18 januari 2019, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 18 januari.

Vitesse wint Eredivisie-hervatting van Excelsior: VAR beslissend

Het eerste Eredivisie-duel van 2019 is een prooi geworden voor Vitesse, dat thuis met 3-2 won van Excelsior. De Kralingers lieten bij vlagen aardig combinatievoetbal zien en scoorden twee keer van afstand, maar speelden met te weinig venijn om aanspraak te maken op de zege. Bovendien had Vitesse de VAR aan zijn zijde. Vitesse trok de krappe marge zonder al te veel problemen over de streep in de GelreDome.

Koolwijk woest: "Je kunt die VAR net zo goed opdoeken"

Ryan Koolwijk was zijn emoties even niet de baas na afloop van de wedstrijd tussen Vitesse en Excelsior (3-2). De aanvoerder van de Kralingers had geen goed woord over voor videoscheidsrechter Joey Kooij, die ingreep bij de afgekeurde 1-1 van Excelsior. Koolwijk begrijpt niet waarom het doelpunt ongeldig werd verklaard.

Poldervaart steunt Koolwijk en haalt ook uit naar videoarbitrage

Adrie Poldervaart heeft in navolging van Ryan Koolwijk uitgehaald naar Joey Kooij, die als videoscheidsrechter fungeerde bij de wedstrijd tussen Vitesse en Excelsior. Op aangeven van Kooij werd de 1-1 van de Rotterdammers afgekeurd. Ryan Koolwijk zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan.

Bayern München begint jacht op Dortmund met zege

Bayern München is goed gestart aan de missie om in de tweede seizoenshelft koploper Borussia Dortmund van de troon te stoten. Der Rekordmeister boekte vrijdagavond een 1-3 zege op subtopper 1899 Hoffenheim. Leon Goretzka was met twee doelpunten de grote man bij Bayern, dat aantrad zonder Arjen Robben.

Eerste Divisie: Den Bosch wint burenruzie, Sparta-Roda gelijk

FC Den Bosch is vrijdagavond voor het veertiende duel op rij ongeslagen gebleven in de Eerste Divisie. De koploper won de Brabantse burenruzie met TOP Oss: 3-0. FC Twente bleef middels een overwinning in het spoor van de Bosschenaren, terwijl Sparta (2-2 tegen Roda) net zoals zondag pas op de plaats moest doen. Go Ahead Eagles klom middels een overwinning op Almere City (2-1) naar de derde plek.

Mundo Deportivo: delegatie Barcelona sprak met Frenkie de Jong

De toekomstplannen van Frenkie de Jong blijven de gemoederen bezighouden. De 21-jarige middenvelder lijkt Ajax de komende zomer te verruilen voor een Europese topclub, maar het is nog onbekend waar de Oranje-international zijn carrière zal vervolgen. Volgens Mundo Deportivo was donderdag een topdelegatie van FC Barcelona in Amsterdam op bezoek om met De Jong en diens zaakwaarnemer te spreken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen