Bayern München begint jacht op Dortmund met zege

18 januari 2019, 22:27   Bijgewerkt: 18 januari 2019, 22:43

Bayern München is goed gestart aan de missie om in de tweede seizoenshelft koploper Borussia Dortmund van de troon te stoten. Der Rekordmeister boekte vrijdagavond een 1-3 zege op subtopper 1899 Hoffenheim. Leon Goretzka was met twee doelpunten de grote man bij Bayern, dat aantrad zonder Arjen Robben.

Zonder onder anderen Robben en Franck Ribéry, maar mét miljoenenaankoop Alphonso Davies voor de eerste keer op de bank, hervatte Bayern de Bundesliga in Sinsheim. Goretzka opende na een halfuur spelen de score. Robert Lewandowski leek het eindstation te zijn van een flitsende aanval van de bezoekers, maar de Pool stuitte op doelman Oliver Baumann. In de rebound schoot Goretzka echter alsnog de 0-1 binnen.

De middenvelder was in de blessuretijd van de eerste helft wederom trefzeker. Bayern kwam er na een hoekschop van Hoffenheim razendsnel uit en verdubbelde de score. Met een vervroegde voorzet bereikte David Alaba Goretzka, die die bal binnengleed. Via Nico Schulz werd het na een uur spelen weer spannend, maar de gelijkmaker volgde niet. Bayern scoorde nog wel een keer: van dichtbij maakte Lewandowski zijn eerste van het jaar.

Door de zege legt Bayern München, dat nog altijd tweede staat, de druk weer bij Borussia Dortmund. De koploper heeft nog een voorsprong van drie punten en komt dit weekend in actie tegen Hannover 96, de nummer zeventien van de Bundesliga.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen